Haber

Saraçhane’de işçi ve emekçilerin 1 Mayıs yürüyüşüne polis saldırısı

İSTANBUL – 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak isteyen sendikalar ve siyasi parti temsilcileri sabah erken saatlerde Saraçhane’de toplandı. İstanbul Valiliği kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı’na çıkan tüm yollar polis tarafından kapatılırken, bazı güzergahlarda ise TOMA araçları bekletiliyor.

Sabah saatlerinden itibaren abluka altına alınan Saraçhane’ye girmek isteyenler üst aramasından geçirildi. Saraçhane’de toplanan binlerce emekçi, “Taksim 1 Mayıs’tır” sloganı attı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Saraçhane’de toplanan kitleye katıldı.

DİSK KORTEJİ TOPLANDI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile beraberindeki heyet, Saraçhane’de toplanan DİSK kortejinin önüne geldi. Taksim’e doğru yürüyüşe geçmesi beklenen kortej, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Her yer Taksim, her yer 1 Mayıs” sloganları attı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP İstanbul ilçe belediye başkanları da CHP kortejinde bir araya geldi.

YÜRÜYÜŞE POLİS ENGELİ

Kortejden bir grup kitleden ayrılarak polis bariyerlerin olduğu noktaya doğru yürüyüşe geçti. Yolu çevik kuvvet tarafından kesilen kitle, “İşçiler sermayeyi yenecek” sloganı atmaya başladı.

‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganlarıyla yürüyüş başladı. Tarihi Bozdoğan Sukemeri’nin altına barikat kuran polis, kortejin yürüyüşüne izin vermiyor.

POLİSTEN BİBER GAZLI SALDIRI

Barikat önüne gelen kitle “Barikatı aç” sloganları attı. Barikatların açılması için emniyet yetkilileri ile müzakere edildi. Müzakerelerden sonuç çıkmayınca polis, işçilere göz yaşartıcı gaz sıktı. Gazın sıkılmasının ardından geriye çekilen kitle tekrar barikatlara doğru hareket etti. Çevik kuvvet ise gelen kitleyi ablukaya almak için çember kurdu. Ardından çevik kuvvet de önceki pozisyona geri çekildi.

POLİSTEN ‘DAĞILIN’ ANONSU

Gazın sıkılmasının ardından geriye çekilen kitle tekrar barikatlara doğru hareket etti. Çevik kuvvet ise gelen kitleyi ablukaya almak için barikatlardan çember kurdu.

Kitleye ikinci kez gazla müdahale edilmesinin ardından emniyet, ‘toplantınız kanunsuz, derhal dağılın’ yönünde anonsu yaptı. Yapılan anons yuhlandı.

Biber gazlı saldırı devam ederken bir yandan da bazı kişiler gözaltına alındı.

Polis saldırı devam ederken 1 Mayıs mitingi tertip komitesinde yer alan DİSK, KESK, TMOBB ve TTB yürüyüşten çekildi.

imamogluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu